Επικαιρότητα

Θα ανοίξει νωρίτερα η σεζόν για την τουριστική περίοδο 2022!

Με τους καλύτερους οιωνούς φαίνεται πως θα ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, έπειτα από τη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας που δίνει ώθηση στην οικονομία και στην περαιτέρω ανάπτυξη, τονίζοντας πως η αφετηρία της σεζόν για την πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων να αναμένεται να είναι από την 1η Απριλίου. Επιπλέον ο Υπουργός τόνισε πως η έναρξη της σεζόν τόσο νωρίς θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, με τις συνολικές επενδύσεις να αναμένεται να αγγίξουν τα 320 εκατομμύρια ευρώ, από τον ιδιωτικό τομέα και τη μόχλευση από εγχώριες και εξωχώριες επενδύσεις, για τα έργα υποδομής τα οποία γίνονται περιφερειακά στον τουρισμό και εμπλέκουν το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Εσωτερικών, τους δυο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Υπουργείο Οικονομικών που έχει τον αιγιαλό. Ο υπουργός συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως σημειώθηκε αύξηση στις αφίξεις του εξωτερικού το Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2020, που άγγιξε το 110,5%. Εξαιρετικά ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως οι tour operators και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν την επέκταση της σεζόν για προορισμούς με ήπιο κλίμα, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, τα νησιά του Ιονίου αλλά και το city-break πλέον, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Μια ακόμα απαίτηση των μεγάλων tour operators είναι ο ξενοδοχειακός κλάδος να είναι έτοιμος από το Μάρτιο του 2022.

Μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο Τουρισμού είναι να καταφέρει να συνάψει συμφωνίες με την “EasyJet”, τη “Jet2” και τους “tour operators” από την Αγγλία, για να έρθουν εδώ νωρίτερα, Γερμανοί και Αυστριακοί τουρίστες λίγο αργότερα και μετά με τις ανατολικές χώρες! Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τα έσοδα που θα προέλθουν από τον τουρισμό!

Αφήστε μια απάντηση