Με μια τόσο πλούσια ιστορία πίσω της η Ένωσή μας, η Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης, έχει στόχο να παραμείνει στο ύψος αυτής της παράδοσης αλλά και να συνεχίσει πάνω σε αυτή και γιατί όχι και πέρα από αυτήν.

Οι στόχοι μας,

favicon

η συνέχιση της ενότητας των μελών αλλά και όλων των συναδέλφων για την καλυτέρευση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αναγκάζεται να λειτουργεί ο κλάδος.

favicon

η συνέχιση και ενδυνάμωση της έκθεσής μας. Το κάθε νέο μέλος-εκθέτης πάντα φέρνει μια  νότα αισιοδοξίας για το μέλλον και η φρέσκια του άποψη πρωτοπόρα προϊόντα που βασίζονται πάντα στις παραδοσιακές φόρμες και τεχνικές.

favicon

η υποστήριξη κι άλλων συμμετοχών σε εκθέσεις του εξωτερικού, με μεγαλύτερο δείγμα δουλειάς των μελών είτε αυτό  γίνει με δειγματοληπτικά εκθέματα είτε με  την φυσική τους παρουσία.

favicon

η λειτουργία διαδικτυακής έκθεσης. Για να φέρουμε τα προϊόντα των μελών, παραδοσιακά και καινοτόμα, στο επίκεντρο της προσοχής όχι μόνο με τους τρόπους που έχουμε ήδη κατακτήσει αλλά και με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει πλέον η τεχνολογία.

favicon

η πιο έντονη υποστήριξη του κατοχυρωμένου συλλογικού σήματος. Να μαθευτεί ευρέως από Έλληνες και ξένους καταναλωτές, μακροπρόθεσμα να μπει σε όλες τις πύλες εισόδου και να γίνει άμεσα αναγνωρίσιμο από όλους.

favicon

η δημιουργία ενός χειροτεχνικού χωριού. Ενός χώρου όπου θα είναι δυνατή η μουσειακή, φυσική αλλά και ψηφιακή προώθηση της παράδοσης μας. Μουσείο που θα στεγάζει κομμάτια της δημιουργικής μας κουλτούρας. Παρουσία τεχνιτών οι οποίοι θα διδάσκουν τις παλιές τεχνογνωσίες στις νέες γενιές αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται. Ψηφιακή αποθήκευση του πλούτου του παρελθόντος για την διαφύλαξη και περαιτέρω επεξεργασία του.

handicraft στόχοι

Τα οράματά μας είναι πολλά και εργαζόμαστε για την πραγματοποίησή τους.
Σας αφήνουμε να συνεχίσετε την πλοήγησή σας και να βρείτε αυτό που ζητάτε, είμαστε σίγουροι ότι θα το βρείτε.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στον ιστότοπο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης.