Επικαιρότητα

Το νότιο Αιγαίο προτιμούν οι τουρίστες!

south-aegean-islands

Τρίβουν τα χέρια τους οι ξενοδόχοι κι οι επιχειρηματίες της εστίασης στο νότιο Αιγαίο, αφού η τουριστική κίνηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έσπασε κάθε ρεκόρ.

Για την ακρίβεια οι διεθνείς απευθείας αφίξεις ξεπέρασαν την κίνηση το αντίστοιχο διάστημα το 2019. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών που έχει προσγειωθεί στα πέντε μεγαλύτερα αεροδρόμια του νοτίου Αιγαίου από την αρχή της τουριστικής περιόδου προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο. Αναλυτικότερα έως και τις 15 Ιουνίου τις πύλες αφίξεων των αερολιμένων Μυκόνου, Ρόδου, Σαντορίνης, Κω και Καρπάθου είχαν περάσει περισσότεροι από διακόσιοι σαράντα δύο χιλιάδες επιβάτες, αριθμός που υπερβαίνει εκείνον που είχε καταγραφεί την περίοδο –ρεκόρ πριν από τρία χρόνια.

Το υψηλότερο ποσοστό αύξησης σημειώνεται στη Σαντορίνη φθάνοντας στο 23%, ενώ κατά 6,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 είναι αυξημένη η ροή των αφίξεων στο «σμαραγδένιο» νησί της Ρόδου. Όπως προκύπτει μάλιστα από τα τηρούμενα στοιχεία, στην πρώτη θέση της λίστας των Ευρωπαίων που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε Ρόδο και Κω για τις καλοκαιρινές τους διακοπές βρίσκονται σταθερά οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, την ώρα που οι Ιταλοί δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση