Επικαιρότητα

Τουρισμός: Kαλύτερα των προβλέψεων οι πληρότητες

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται μέχρι και σήμερα οι πληρότητες των ξενοδοχείων σε δημοφιλή νησιά της χώρας μας. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς του κλάδου το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αποτελέσει το πρώτο crash test για τον τουρισμό.

Κατά το 3ήμερο αυτό η πληρότητα σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσει το 90%. Ωστόσο οι ειδικοί στον τουριστικό κλάδο εμφανίζονται συγκρατημένοι μιας και τα έσοδα μέχρι στιγμής, όπως έχουν δημοσιευθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, για το 3μηνο του 2022, αντιστοιχούν μόλις στο 63% αυτών του 2019. Σαφώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει «μουδιάσει» τους περισσότερους, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται παραδοσιακά για μήνες χωρίς μεγάλη τουριστική κίνηση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως βαρόμετρο. Έτσι τα στοιχεία του Απριλίου που θα ανακοινωθούν το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου, θα αποτελέσουν αναμφίβολα ένα ουσιαστικό δείγμα γραφής και θα διαμορφώσουν την τάση.

Οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό περιμένουν εναγωνίως το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, που οι πληρότητες, όχι μόνο στα νησιά αλλά και σε πολλούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα υπερβαίνουν το 90% και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν ακόμη και το 100%.

Ψηλά στις προτιμήσεις, βρίσκονται τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα και Σπέτσες), των Κυκλάδων (Τήνος, Μύκονος και Σαντορίνη αλλά και η Κέα), ενώ ακολουθούν από πολύ κοντά Πάρος και Νάξος. Εξίσου καλή είναι η εικόνα για τα νησιά του Ιονίου, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο, η Ναύπακτος και τα Καμένα Βούρλα.

 

Αφήστε μια απάντηση