Επικαιρότητα

Αθήνα: Αυξημένη η πληρότητα των ξενοδοχείων κατά 4%

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας σημείωσε αύξηση κατά 4%.

Θετικά στοιχεία δείχνει ο τουρισμός και για την πρωτεύουσα, όπου η πληρότητα καταγράφει έστω και μικρή αύξηση της πληρότητας που άγγιξε το 4%. Βέβαια σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως η μέση πληρότητα για τους πρώτους 10 μήνες του 2022 είχε πτώση 12,5% έναντι του αντίστοιχου 10μήνου του 2019, πριν την πανδημία του κορονοϊού. Ο Οκτώβριος κινήθηκε καλύτερα από τους προηγούμενους μήνες ωστόσο, οι επιδόσεις της Αθήνας, συγκρινόμενες με αυτές των πόλεων ανταγωνιστών της, μπορούν να βελτιωθούν όπως τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων.

Η ΕΞΑΑΑ υποστηρίζει ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη -διαχρονικά- διαδρομή, όπου η Αθήνα σε όλα σχεδόν, «ακολουθεί» τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Παράδειγμα αποτελεί η μέση τιμή δωματίου για την Αθήνα που φτάνει τα 125.39 ευρώ, ενώ στον ίδιο πίνακα βλέπουμε να σημειώνονται πολύ καλύτερες επιδόσεις σε τιμές δωματίου στους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της Αθήνας, όπως Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Ρώμη» και άλλες πόλεις.

Αφήστε μια απάντηση