Επικαιρότητα

Κρήτη: Ενθουσιασμός με τις πληρότητες του Σεπτεμβρίου!

Η φετινή τουριστική χρονιά έχει σκορπίσει χαμόγελα στους επαγγελματίες του νησιού, μιας κι η πληρότητα των ξενοδοχείων για το μήνα Σεπτέμβριο ξεπερνάει το 90%.

Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου, Μανώλης Βαρκαράκης, για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου «είναι σαν ένας δεύτερος Αύγουστος» με τις πληρότητες σε ξενοδοχεία να ξεπερνούν το 90%. Και συνέχισε λέγοντας: «Από τη μια το κλίμα της Κρήτης που κάνει ιδανικές τις διακοπές και από την άλλη η σταθερή αξία που έχει το νησί, έχουν διαμορφώσει μια πραγματικότητα ιδιαίτερα ικανοποιητική για τον τόπο μας» είπε ο κ. Βαρκαράκης. Επίσης διευκρίνισε πως ο Σεπτέμβριος έχει την τουριστική κίνηση του Αυγούστου, με καλύτερης ποιότητας επισκέπτες. Η καλή τουριστική κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου, με την παύση να υπολογίζεται μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

Αγκάθι βέβαια για τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι το μεγάλο κόστος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Να αναφέρουμε πως ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι φορείς του τουρισμού στην περιοχή της Σητείας, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας Γιάννης Κακουράκης, ανέφερε ότι στις τουριστικές ζώνες όπως η πόλη της Σητείας, ο Μακρύ Γυαλός και το Παλαίκαστρο η κίνηση εξακολουθεί να είναι δυναμική, με πληρότητες που κυμαίνονται από το 60-80%. Η περιοχή της Σητείας και φέτος συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο ξένων επισκεπτών, αλλά και Ελλήνων.

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση