Επικαιρότητα

Ο Κικίλιας καλεί τους Γερμανούς για χειμερινό τουρισμό στη χώρα μας!

Με την ενεργειακή κρίση να μας έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα, ο Υπουργός Τουρισμού δηλώνει πως η Ελλάδα είναι κατάλληλος προορισμός για τους Βορειοευρωπαίους τουρίστες.

Η Γερμανία είναι μια «χώρα-κλειδί» για τον ελληνικό τουρισμό αποφέροντας σημαντικά έσοδα, τόσο από τα κλασικά τουριστικά πακέτα τύπου all-inclusive, αλλά και από τα νέα μοντέλα διακοπών σύμφωνα με τον κ. Κικίλια από το Βερολίνο όπου και βρίσκεται. Ανέφερε επίσης πως η χώρα μας έχει αυξήσει σημαντικά τις αεροπορικές πτήσεις σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. Μάλιστα ο Υπουργός Τουρισμού είχε σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η Lufthansa, η Eurowings και η Condor αλλά και μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, όπως η TUI και η Der Touristik.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, ο ελληνικός τουρισμός έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια μέσω του λεγόμενου «rebranding» αλλά και ενός ανοίγματος σε μεγάλους διεθνείς τουριστικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βασικός στόχος του Υπουργού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τους χειμερινούς μήνες, Οκτώβριο, Νοέμβριο, αν είναι δυνατόν και τον Δεκέμβριο. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφορά, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, σειρά προορισμών ανά την Ελλάδα, όχι μόνο την Αθηναϊκή Ριβιέρα ή πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη αλλά φυσικά και μεγάλα ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος. Ταυτόχρονα όμως κι άλλους, λιγότερο γνωστούς προορισμούς στο εξωτερικό, όπως πχ. η Σύμη ή άλλα χειμερινά θέρετρα. Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ελάτε και τον χειμώνα για διακοπές στην Ελλάδα, προσφέρουμε ζέστη και φιλοξενία όλον τον χρόνο»!

Αφήστε μια απάντηση