Επικαιρότητα

Δυνατά ξεκινάει κι ο χειμερινός τουρισμός!

Αισιόδοξος είναι ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την πορεία του χειμερινού τουρισμού στη χώρα μας, ο οποίος με τη σειρά του αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Ο υπουργός Τουρισμού με συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, τόνισε πως η πορεία της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας θα μας εκπλήξει θετικά και την επόμενη χρονιά, ενώ θετικά είναι τα δείγματα και για τον χειμερινό τουρισμό, κάτι που έδειξε κι η πληρότητα των κρατήσεων για το τετραήμερο της αργίας της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Πληρότητα 100% εμφάνισαν τα καταλύματα σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς, με αφορμή την αργία της εθνικής μας εορτής. Με κόπο και προσπάθεια, με πολλή δουλειά από όλους, αρχίζουν και κινούνται ξανά και οι χειμερινοί προορισμοί και τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία των πόλεων, που χτυπήθηκαν κατά κύριο λόγο από την πανδημία».

Και συνέχισε λέγοντας: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι πλησιάζουμε το 70% – 75% της τουριστικής κίνησης του 2019 και μάλιστα με ποιοτικούς δείκτες, με ένα μέσο εισόδημα από τους επισκέπτες που ξεπερνάει πλέον τα εξακόσια ευρώ και με τις περιοχές της χώρας που έχουν ακόμα ήπιο κλίμα, την Κρήτη, τη Ρόδο, αλλά και τις μεγάλες πόλεις μας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, να παρουσιάζουν ακόμα και τώρα πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας. Η τεράστια δύναμη του τουρισμού είναι ότι την επικοινωνία κάνουν και οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, οι ιδιωτικοί φορείς, όπως η “Marketing Greece” του ΣΕΤΕ, ο ΕΟΤ και η κεντρική κυβέρνηση. Αυτό το οποίο ζήτησα από όλους είναι να στρέψουμε μαζί τις δυνάμεις μας ομογενοποιημένα, έτσι ώστε να υπερπολλαπλασιάσουμε τη δύναμη που έχουμε. Αξίζουν οι χειμερινοί προορισμοί μας να φωτιστούν και να αναδειχθούν, τα ξενοδοχεία μας στα μεγάλα αστικά κέντρα, η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα».

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση