Επικαιρότητα

Ποιες οι προοπτικές του παγκόσμιου τουρισμού για το 2022;

Πλημμυρίζει αισιοδοξία η έρευνα της τουριστική έκθεσης WTM (World Travel Market) που αφορά την τουριστική σεζόν του 2022, που αναφέρει πώς ο τουρισμός της χώρας μας θα έχει θετικό πρόσημο την επόμενη χρονιά, αναφέροντας παράλληλα πως θα υπάρχει θετική πορεία και η βρετανική αγορά προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το 40% των ερωτηθέντων ανέφερε πως ο κλάδος θα έχει τον ίδιο όγκο κρατήσεων με το 2019 και ίσως να τον ξεπεράσει κιόλας. Από εκεί κι έπειτα, οι σχεδόν 700 επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Industry Report της WTM, δεν μίλησαν μόνο για τη βιομηχανία αλλά και για τις δικές τους επιχειρήσεις, με το 42% να παραδέχεται ότι οι κρατήσεις είναι απίθανο να φτάσουν αυτές του 2019. Ενώ το 14% των ερωτηθέντων ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο για το ποιες είναι οι προοπτικές του κλάδου για την επόμενη χρονιά. Όμως υπάρχει ένα 26% που είναι αρκετά αισιόδοξο αφού δήλωσε βέβαιο πως οι για το 2022 θα φτάσουν τα επίπεδα του 2019, ενώ το 14% πιστεύει πως τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα, τόσο για τον τουρισμό, όσο και για τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ψηλά η χώρα μας στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών

Στην ερώτηση σχετικά με το πού θα ήθελαν να πάνε διακοπές, οι Βρετανοί ανέφεραν πως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς είναι η Ισπανία κι ακολουθούν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, αλλά και οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με άλλη έρευνα των Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ), οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 μειώθηκαν κατά 83% σε σχέση με το 2019 και σχεδόν οι μισές ταξιδιωτικές εταιρείες δεν ανέφεραν καμία αύξηση στις κρατήσεις για το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή της έκθεσης WTM, Simon Press που ανέφερε: «Με δυο χρόνια σκληρών περιορισμών είναι λογικό ο κόσμος να θέλει να ταξιδέψει σε ένα όμορφο μέρος. Με τα lockdowns να μας έχουν εγκλωβίσει στο σπίτι και με την τηλεργασία να έχει αυξηθεί σημαντικά, όλοι ανεξαιρέτως σκεπτόμαστε να χαλαρώσουμε σε μια ξαπλώστρα της Μεσογείου».

Αφήστε μια απάντηση