Επικαιρότητα

Οι Αμερικάνοι ψηφίζουν Ευρώπη παρά το πολεμικό κλίμα!

unites-states-of-america-european-union-1

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Delta Airlines Ed Bastian, ο οποίος ανέφερε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει επηρεάσει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, τη διάθεση των Αμερικανών για ταξίδια στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Bastian οι Αμερικάνοι πολίτες εξακολουθούν σθεναρά να θέλουν να ταξιδέψουν στη Γηραιά Ήπειρο, με την Delta Airlines να έχει τον υψηλότερο αριθμό κρατήσεων στην ιστορία της. Ο κ.Bastian τόνισε ότι η ζήτηση παρέμεινε υψηλή παρά την άνοδο της τιμής των καυσίμων, ωστόσο στην πορεία αυτή η αύξηση θα μετακυλίσει στις τιμές, αφού κανένας από τους μεγάλους αερομεταφορείς των Η.Π.Α. δεν έχει κάνει “αντιστάθμιση κινδύνου” (Hedging). Πρόκειται για μια πρακτική συμβολαίων στις μελλοντικές τιμές των καυσίμων και, προφανώς, καμιά αεροπορική εταιρεία δεν περίμενε τέτοιου ύψους αυξήσεις.

Αυξημένη ζήτηση παρά την αύξηση τιμών

Με τον πρόεδρο της Delta Airlines συμφωνεί κι ο κ. Shai Weiss, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, του υπερατλαντικού εταίρου της Delta, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά τόνισε πως παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019 στην [διατλαντική] κοινοπραξία. Αυτό που τον προβληματίζει είναι οι τιμές των καυσίμων που έχουν εκτοξευθεί και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να τροποποιήσουν ανάλογα τις τιμές των εισιτηρίων. Όμως κι οι δύο επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών εκτιμούν ακόμη ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα επιστρέψουν.

Ο κ.Weiss είπε χαρακτηριστικά ότι συνολικά τα εταιρικά ταξίδια είναι έως και 50% των επιπέδων του 2019, πολύ πιο μπροστά από αυτό που περίμεναν στην εταιρεία.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση