Επικαιρότητα

Σαντορίνη: Xρονιά ρεκόρ το 2022 για τον τουρισμό

Η φετινή χρονιά για το νησί της Σαντορίνης φαίνεται πως είναι καλύτερη κι από τη χρονιά του 2019 σε ότι αφορά τις τουριστικές αφίξεις!

Η φετινή χρονιά για το νησί της Σαντορίνης φαίνεται πως είναι καλύτερη κι από τη χρονιά του 2019 σε ότι αφορά τις τουριστικές αφίξεις!

Η Σαντορίνη είναι ένας κλασικός προορισμός που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών από όλο τον κόσμο. Ειδικά για τους πολίτες των Η.Π.Α., αλλά και χωρών όπως η Ιαπωνία και η Κίνα! Και αν για τους Ασιάτες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί παραμένουν, δεν ισχύει το ίδιο για τους Αμερικανούς, οι οποίοι μετά από δυο χρόνια απουσίας ή περιορισμένης παρουσίας, φέτος επέστρεψαν για τα καλά σε έναν από τους αγαπημένους τους καλοκαιρινούς προορισμούς, τη Σαντορίνη. Κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τα νούμερα των κρατήσεων, μιας κι οι πληρότητες σε κάθε είδους κατάλυμα είναι σε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά. Η ολική επαναφορά την οποία ζει το νησί των Κυκλάδων αποτυπώνεται στους αριθμούς.

Tα στοιχεία για τα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου (Ρόδου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Καρπάθου, Κω) κάνουν λόγο για 1.118.797 επιβάτες που προσγειώθηκαν στα νησιά από τις 27 Μαρτίου όταν άνοιξε η τουριστική σεζόν έως τις 12 Ιουνίου, πριν καν ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας φτάσει στη μέση του. Τα νούμερα αυτά είναι αυξημένα κατά 4,5% σε σχέση με το 2019, την τελευταία χρονιά που η λέξη «κορωνοϊός» ήταν περιορισμένη στη ζαργκόν του ιατρικού κόσμου. Ειδικά για τη Σαντορίνη, η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη. Έως τις 12 Ιουνίου, στο νησί είχαν προσγειωθεί 167.110 ταξιδιώτες, νούμερο αυξημένο κατά 35% συγκριτικά με το 2019.

Αφήστε μια απάντηση