Επικαιρότητα

Ελλάδα: 8η στον κόσμο στον τουρισμό!

Εξαιρετικές επιδόσεις για την χώρα μας σε ότι αφορά τον τουρισμό, καταγράφει η έρευνα της εταιρείας μελετών ForwardKeys που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού του Λονδίνου WTM. Στην έρευνα αυτή η χώρα μας βρέθηκε στην 8η θέση στον κόσμο για τις επιδόσεις της στον τουρισμό.

Στην ίδια έρευνα η Αθήνα κατέλαβε την 23η θέση, στην κατάταξη των προορισμών πόλεων. Η συγκεκριμένη μελέτη ανέδειξε την απόδοση των κορυφαίων προορισμών του 2022 παγκοσμίως.

Κερδισμένοι της φετινής σεζόν ήταν οι προορισμοί που άνοιξαν νωρίτερα από άλλους τα σύνορα τους και περιόρισαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβάλει λόγω COVID. Η χώρα μας, αλλά και η Τουρκία, που σημείωσαν μείωση αφίξεων μόλις 12%, επωφελήθηκαν από την ξεκάθαρη επικοινωνιακή πολιτική τους και τη συνέπεια στις ημερομηνίες έναρξης της σεζόν. Υπόλοιπες χώρες που ανταγωνίζονται την Ελλάδα στον τουρισμό κατέγραψαν μεγαλύτερες μειώσεις, με την Ισπανία να βρίσκεται στην 14η θέση με 26% μείωση αφίξεων, την Πορτογαλία στην 10η θέση και -16% και την Αίγυπτο στην 9η θέση με -15%.

Μεταξύ των κορυφαίων πόλεων προορισμών, η Αττάλεια, η μεγαλύτερη πόλη στην τουρκική ριβιέρα, κέρδισε την πρώτη θέση, αφού υποδέχθηκε 66% περισσότερους επισκέπτες από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Την εξαιρετική απόδοση της Αττάλειας βοήθησαν ορισμένοι παράγοντες, κυρίως η αδυναμία της τουρκικής λίρας και η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης να παραμείνει σχετικά ανοιχτή στον τουρισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να συνεχίσει να υποδέχεται Ρώσους επισκέπτες.

Η Αθήνα βρέθηκε επίσης πολύ ψηλά, στην 23η θέση στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά τις αφίξεις ξένων τουριστών και την πληρότητα των αεροπορικών θέσεων σε σχέση με το 2019, σημειώνοντας μείωση 16% σε αφίξεις και -8% στην πληρότητα.

Αφήστε μια απάντηση