Επικαιρότητα

Πρόβλεψη για πάνω από 20 δις. ευρώ τα τουριστικά έσοδα της χώρας μας

Πρόβλεψη για πάνω από 20 δις. ευρώ τα τουριστικά έσοδα της χώρας μας

Απίστευτα αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την φετινή τουριστική σεζόν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προ-κρατήσεων! Επιπλέον σε τροχιά ανάκαμψης είναι και ο παγκόσμιος τουρισμός!

 Η Ελλάδα έχει επιδείξει ίσως την ταχύτερη post-Covid ανάκαμψη και δυναμική σε παγκόσμιο επίπεδο» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Επιπλέον ανέφερε πως «ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας και με βάση μεγάλο δείγμα προ-κρατήσεων και προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων, εκτιμώ πως τα τουριστικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δις. ευρώ έναντι των 18 δις το 2022. Η επαναφορά Ασίας, Ν. Αμερικής, Αυστραλίας και το πρώτο 3μηνο θα συμβάλουν στο αποτέλεσμα». Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη η μεγάλη επιτυχία του τουριστικού κλάδου της χώρας μας οφείλεται στην μακροχρόνια, σκληρή δουλειά και συνεργασία πολιτείας, φορέων και τουριστικού κόσμου. Επιπρόσθετα, η επαναφορά όλων των περιφερειών του πλανήτη είναι γεγονός, με το 2023 να εκτιμάται ότι θα να είναι μια ισχυρή χρονιά για τον ταξιδιωτικό τομέα παγκοσμίως.

Ανακάμπτει η ταξιδιωτική βιομηχανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κορυφαίου τουριστικού πρακτορείου Skift, η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι σε τροχιά ανάκαμψης, έχοντας σημαντική ώθηση στην αρχή του έτους. Όλες οι περιοχές έχουν σχεδόν ανακάμψει από την πανδημία, με την Ασία-Ειρηνικό να είναι η μόνη εξαίρεση. Όμως υπάρχουν καλές ενδείξεις με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και την επαναλειτουργία της Κίνας. Ο σημαντικός δείκτης Ταξιδιωτικής Υγείας του Skift έφτασε τις 89 μονάδες τον Ιανουάριο του 2023, υπολείποντας μόνο 11 ποσοστιαίες μονάδες από τα επίπεδα ταξιδιωτικών επιδόσεων τον Ιανουάριο του 2019. Η βαθμολογία του Ιανουαρίου είναι η υψηλότερη που έχει επιτευχθεί από την έναρξη της πανδημίας. Με την αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση, εκτιμάται ότι το 2023 θα είναι μια ισχυρή χρονιά για τον ταξιδιωτικό τομέα.

Ανακάμπτουν και οι αεροπορικές εταιρείες!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο τομέας των αερομεταφορών στην Ευρώπη, χαμογελάει ξανά. Την προτελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ο αριθμός πτήσεων άγγιξε το 87% των επιδόσεων του 2019, όντας 22% πάνω από το 2022 και 13% κάτω από την επιβατική κίνηση την ίδια εβδομάδα πριν από την πανδημία. Τις περισσότερες πτήσεις εκτέλεσε η αεροπορική εταιρεία Ryanair (2.180) με δεύτερη την Turkish Airlines και 3η την ΕasyJet.
Τα στοιχεία της TravelgateX αποκαλύπτουν ότι οι κρατήσεις για οικογενειακές διακοπές, αλλά και τα οργανωμένα γκρουπ ταξιδιωτών καταγράφουν μεγάλη δυναμική αυτή τη στιγμή, σε σύγκριση με τα δεδομένα Ιανουαρίου από τα προηγούμενα έτη.

Αφήστε μια απάντηση