Επικαιρότητα

Τουρισμός: Νέο ταξιδιωτικό ρεκόρ για το 2022!

Αυτό προβλέπει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφέροντας πως οι διακοπές στην Ελλάδα εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ! 

Μάλιστα, οι αναλυτές αναφέρουν πως τα έσοδα αναμένεται θα αγγίξουν τα 20 δις. ευρώ, και θα αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας για την ελληνική οικονομία. Όπως δείχνουν όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία, η τουριστική ύφεση των ετών του κορωνοϊού 2020 και 2021 αποτελεί παρελθόν, με τους ειδικούς να αναμένουν νέο ταξιδιωτικό ρεκόρ για το 2022. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τον Ιούλιο 5,13 εκατομμύρια επιβάτες κατέφθασαν στα 14 μεγαλύτερα και σημαντικότερα ελληνικά, περιφερειακά αεροδρόμια. Το νούμερο αυτό είναι αυξημένο κατά 14% συγκριτικά με το έτος ρεκόρ 2019. Τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση ήταν πάνω κατά 4,2% από τα επίπεδα του 2019.

Έπειτα από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει πως η Γερμανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Όμως κι οι Αμερικάνοι τουρίστες έχουν αρχίσει να αυξάνονται σημαντικά. Τα στοιχεία για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο δείχνουν αύξηση 50% στους επισκέπτες από τις ΗΠΑ σε σύγκριση με το 2019 -αποτέλεσμα βελτιωμένων δρομολογίων πτήσεων. Οι τρεις μεγάλες, αμερικανικές, αεροπορικές εταιρίες Delta, American και United προσφέρουν εννέα απευθείας πτήσεις την ημέρα από πόλεις των ΗΠΑ προς την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι.

20 δις. ευρώ τα τουριστικά έσοδα!

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τουριστικά έσοδα που θα αγγίξουν τα 20 δισ. ευρώ αυτή τη χρονιά, νούμερο σημαντικά αυξημένο από τα 18,2 δισ. ευρώ του 2019. Αυτή η αύξηση αναμένεται να δώσει στην ελληνική οικονομία μια ισχυρή ώθηση. Ήδη από το 2021, η Ελλάδα κατέγραψε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ με αύξηση του ΑΕΠ κατά 8,3%. Τα πράγματα αναμένονται ακόμα πιο καλά, μιας κι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη 4% για τη χώρα, ενώ υπάρχουν και πιο ευοίωνες αναλύσεις που μιλούν για μεγαλύτερη αύξηση. Πιο συγκεκριμένα, η ελβετική τράπεζα UBS αύξησε τώρα την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ελλάδας από 4 σε 5,7%. Ενώ, o οίκος αξιολόγησης Moody’s κάνει λόγο επίσης για αύξηση 5,7% στο βασικό του σενάριο για την Ελλάδα. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση