Επικαιρότητα

Ο συνεδριακός τουρισμός δίνει πνοή στην οικονομία της χώρας

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο συνεδριακός τουρισμός θα αποφέρει έσοδα 1,7 δις ευρώ το 2022, με το 2023 να αναμένεται ακόμα καλύτερο.

Εξαιρετικά είναι τα νέα που μας έρχονται από τη HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers) και αφορούν τα οικονομικά μεγέθη που προκύπτουν από την διοργάνωση συνεδριακών-επαγγελματικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οικονομικές αναλύσεις το 2022 τα τουριστικά έσοδα από τον συνεδριακό τουρισμό υπολογίζονται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ για το 2023 διάχυτη είναι η αισιοδοξία για μια νέα εξαιρετική χρονιά.

Ο συνεδριακός τουρισμός δίνει τρομερή πνοή στην οικονομία της χώρας, μιας και τα ποσά που αφήνει είναι σημαντικά. Αναλυτικότερα, ένα συνέδριο 1.500 ατόμων διάρκειας 3-4 ημερών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα έχει άμεσο τζίρο από 1 εκατ. ευρω έως 5 εκατ. ευρώ, με την συνολική κατά κεφαλή δαπάνη να αγγίζει τα 1.000 εως και τα 7.000 ευρώ ανά άτομο.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρικές συναντήσεις πέραν των 500 ατόμων διάρκειας 3 ημερών, ο άμεσος τζίρος υπολογίζεται από 800.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και το 1,5 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ η συνολική κατά κεφαλή δαπάνη μπορεί και να ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ και να φτάσει έως και τα 4.000 ευρώ ανά άτομο.

Με αφορμή τα παραπάνω, οι επαγγελματίες του κλάδου ζητάνε, μεταξύ άλλων, τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού για στοχευμένη τουριστική προβολή του συνεδριακού τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση