Επικαιρότητα

Ο τουρισμός τονώνει την ανάπτυξη!

ελληνικός τουρισμός

Με το βλέμμα στα έσοδα του 2019 είναι όλοι οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, αναμένοντας με ανυπομονησία τα στοιχεία της ΤτΕ για τον τουρισμό του Απριλίου, μιας κι από εκεί θα φανεί η τάση για το σύνολο της χρονιάς με τις εκτιμήσεις να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Σημαντικό στήριγμα στο τουρισμό προκειμένου να σωθεί η χρονιά και το ύψος της ανάπτυξης να κινηθεί σε ανεκτά επίπεδα, δίνει η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα ο στόχος για την ανάπτυξη, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο, αγγίζει το 3,5%, με τα κυβερνητικά στελέχη να εκτιμούν ότι ο στόχος μπορεί ακόμα και να ξεπεραστεί αν δεν υπάρξει κάποια δραματική επιδείνωση των δεδομένων στην παγκόσμια οικονομία.

Βαρόμετρο ο Απριλίος

Άπαντες αναμένουν με κομμένη την ανάσα τα πρώτα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος,  για τον μήνα Απρίλιο, όπου θα δείξει την τάση σε όλα τα επίπεδα. Τόσο σε ότι αφορά τις αφίξεις, τα έσοδα και την κατά κεφαλήν δαπάνη, στοιχεία που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα της χρονιάς. Οι ενδείξεις και οι εκτιμήσεις από τους παράγοντες της αγοράς, είναι ιδιαιτέρως θετικά, με τους αισιόδοξους να αναφέρουν πως θα φτάσουμε τα επίπεδα του 2019. Να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη χρονιά είχε έσοδα που άγγιξαν τα 543 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές αφίξεις ήταν στις 537 χιλιάδες τουρίστες. Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα ανέρχονταν στα 1.011 ευρώ.

Αισιοδοξεί και το Υπουργείο Οικονομικών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία από το Φεβρουάριο μείωσε σημαντικά την τουριστική ζήτηση, ωστόσο τα πράγματα έχουν αρχίσει να ισορροπούν, μιας κι έχει αρχίσει να υποχωρεί ο φόβος από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το μεγάλο στοίχημα στην παρούσα φάση είναι να μην αυξηθούν τα κρούσματα του κορονοϊού. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξα, αναφέροντας πως με βάση τα σημερινά δεδομένα τα οικονομικά μεγέθη θα κινηθούν στα επίπεδα του 2019, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε και υπέρβαση αυτών.

Αφήστε μια απάντηση