Επικαιρότητα

Άνω των 4 εκατ. τουριστών αναμένονται τον Ιούλιο!

Πολύ καλά νέα μας έρχονται από τον τουριστικό κλάδο, με την καλοκαιρινή σεζόν να αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι επισκέπτες αναμένονται να ξεπεράσουν τα τέσσερα εκατομμύρια τον Ιούλιο, ενώ κι οι ακυρώσεις πτήσεων κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα για τη χώρα μας.

Κατά πλειοψηφία οι γνωστοί και δημοφιλείς προορισμοί καταγράφουν αύξηση ή οριακή μείωση. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η Αθήνα θα δεχτεί σχεδόν 150.000 περισσότερους ξένους επισκέπτες, με τις προγραμματισμένες θέσεις για το Ελ. Βενιζέλος να ξεπερνούν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου. Αυξημένη θα είναι η κίνηση και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με τις προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό να φτάνουν τις 800.000. Η δημοφιλής Σαντορίνη για ακόμα μια χρονιά θα σπάσει κάθε ρεκόρ με τις αεροπορικές θέσεις του Ιουλίου να ξεπερνούν τις 183.000, αντί 114.000 τον αντίστοιχο μήνα προ πανδημίας. Σημαντική είναι η αύξηση και για τη Μύκονο, με 152.000 προγραμματισμένες θέσεις τον Ιούλιο, αντί 119.000.

Μικρό ποσοστό ακυρώσεων πτήσεων για τη χώρα μας!

Το χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης με τις χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις, δεν φαίνεται να αφορά παρά ελάχιστα τη χώρα μας. Σύμφωνα με την έρευνα της Mabrian, η γερμανική αγορά επηρεάστηκε περισσότερο από το ποσοστό των συνολικών πτήσεων που ακυρώθηκαν. Τα δεδομένα της έρευνας συγκρίνουν τον αριθμό των προγραμματισμένων πτήσεων στις 14 Ιουνίου για πτήσεις μεταξύ 1ης και 15ης Ιουλίου, σε σχέση με τις συνολικές πτήσεις που είχε προγραμματίσει αρχικά ο προορισμός.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία ο απόλυτος αριθμός των ακυρωμένων πτήσεων είναι υψηλός, ο αντίκτυπος ωστόσο δεν είναι τόσο ανησυχητικός. Για παράδειγμα, η Ισπανία βρίσκεται στο κάτω μέρος της κατάταξης, με ποσοστό κοντά στο 1%, όπως και η Ελλάδα με ποσοστό 1,32% που μεταφράζεται σε 207 ακυρωμένες πτήσεις. Βέβαια οφείλουμε να σημειώσουμε πως στην Ευρώπη οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκουν εναλλακτικές πτήσεις στους επιβάτες τους στις περισσότερες των περιπτώσεων! Επομένως ο αριθμός των επιβατών που πρέπει να ακυρώσουν τα σχέδια των διακοπών τους είναι πιθανώς πολύ χαμηλός.

Αφήστε μια απάντηση