Επικαιρότητα

Η Αθήνα στο top 10 της ταξιδιωτικής λίστας του ESTA America

Το Esta-america.com (Electronic System for Travel Authorization) διερεύνησε πάνω από 100 διαδικτυακές πηγές για να αποκαλύψει ποιοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο είναι οι κορυφαίοι στις λίστες των ταξιδιωτών.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ιταλία. Με πάνω από τα 2/3 των αναφορών στο διαδίκτυο (67%), η ρωμαϊκή πρωτεύουσα είναι η πιο δημοφιλής χώρα για επίσκεψη. Στη δεύτερη είναι οι ΗΠΑ. Οι άνθρωποι έπρεπε να περιμένουν για περισσότερο από ένα χρόνο για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε πάνω από το μισό (56%) των προτιμήσεων στο διαδίκτυο.

Από όλες τις πόλεις στον κόσμο, το Παρίσι παίρνει το προβάδισμα, καθώς βρίσκεται σε πάνω από τα 2/5 (45%) των λιστών επιθυμίας. Για ρομαντισμό και εκπληκτικές σκηνές στα κανάλια, η Βενετία είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές αστικό τοπίο με πάνω από τα 2/5 των διαδικτυακών λιστών. Επιπλέον, αρκετοί ιστορικοί προορισμοί περιλαμβάνονται στους 10 καλύτερους, με την Αθήνα να καταλαμβάνει το 19% των διαδικτυακών λιστών επιθυμιών. Τέλος, οι θαυμαστές της Αιγύπτου ανυπομονούν να δουν επιτέλους τις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο (ποσοστό 30%).

Αφήστε μια απάντηση