Επικαιρότητα

Οι Βρετανοί τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα!

Οι Βρετανοί τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα και προτιμούν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τους tour operators και τις αεροπορικές της χώρας, ενώ επισφραγίσθηκε και με μία νέα συμφωνία που έκλεισε στο πλαίσιο της WTM στο Λονδίνο.

Εκεί συναντήθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κι ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκη, με τον CEO της EasyJet Johan Lundgren και τον CEO της EasyJet Holidays Garry Wilson. Στο πλαίσιο της συνάντησής τους ανακοινώθηκε η αύξηση της διαθεσιμότητας της εταιρείας κατά 500.000 θέσεις σε σχέση με το 2019, με στόχο να φτάσουν τις 2 εκατομμύρια θέσεις.

O βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο

Ο κ. Κικίλιας είχε ακόμα μια καρποφόρα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) Zurab Pololikashvili. Οι δυο ισχυροί άνδρες συζήτησαν για το «στοίχημα» του βιώσιμου τουρισμού, θέμα το οποίο συζητήθηκε και στη Γενική Συνέλευση του ΠΟΤ στις 30 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποδεικνύεται πως η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Προεδρία της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προώθηση των ζητημάτων του βιώσιμου τουρισμού και της ασφάλειας. Επιπλέον, αποφασίστηκε η διοργάνωση Συνεδρίου στην Ελλάδα, με θέμα την τουριστική επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα (reskilling και upskilling).

Αφήστε μια απάντηση