Επικαιρότητα

Αυτό είναι το σχέδιο ανάπτυξης για Μύκονο & Σαντορίνη!

Η κυβέρνηση εκπονεί ειδικό σχέδιο για να διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη των δύο παγκόσμιων αναγνωρισμένων τουριστικών Brands, της Μυκόνου και της Σαντορίνης!

Η μελέτη αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση των δυο νησιών ως προς τις εισερχόμενες τουριστικές ροές αλλά και τις υποδομές τους ώστε να μετατραπούν σε «πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης». Το 8μήνο Ιανουαρίου-Αυγούστου σημειώθηκε σημαντική αύξηση των αφίξεων κατά 79,2% και των εισπράξεων κατά 135,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το μήνα Σεπτέμβριο ξεπέρασε το 65% σε όλη τη χώρα, τον Οκτώβριο είδαμε σημαντική κινητικότητα και στους ορεινούς μας προορισμούς, με έντονη δραστηριότητα και από τον εσωτερικό μας τουρισμό. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας, «Στοχεύαμε για εισπράξεις 5-6 δις ευρώ και πάμε για πάνω από 10 δις». Επιπλέον σημείωσε πως ο ελληνικός τουρισμός πήγε καλά μιας και ήταν ξεκάθαρο το πλαίσιο λειτουργίας, καθώς και ποια πρωτόκολλα και τι μέτρα εφαρμόστηκαν.

Πολύ καλά τα δείγματα για το 2022

Αν κι είναι νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη, εν τούτοις τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά κάτι που διαπιστώθηκε κι από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Παρίσι και Λονδίνο, αλλά και από το feedback που υπάρχει από τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators. Τα καλά αποτελέσματα στον τουρισμό είναι εθνικός στόχος και ως τέτοιον πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε όλοι μας αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη στο κλάδο του τουρισμού. Εξαιρετικά θετικό είναι κι η σημαντική αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού, αλλά κι η πιστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, των μέτρων και ο αποτελεσματικός έλεγχός τους.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση