Επικαιρότητα

Αγαπημένα των Βέλγων και των Ολλανδών τα ελληνικά προϊόντα!

Αυτό αποδεικνύουν τα δεδομένα για το 9μήνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2021, γύρω από την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών που άγγιξε το 43,5% στην Ολλανδία!

Η αύξηση των εξαγωγών σε συνδυασμό με το διαρκώς αυξανόμενο, τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, στρέφει όλο και περισσότερους Ολλανδούς καταναλωτές στα ελληνικά προϊόντα. Αυτά αναφέρθηκαν στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών.

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν οι σύμβουλοι Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών μας στις Βρυξέλλες και τη Χάγη, κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας, ενώ έκαναν αναφορά στις προοπτικές διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων, στα κανάλια διανομής των δύο χωρών. Σε δήλωσή της, η εντεταλμένη σύμβουλος της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, ανέφερε: «Το Βέλγιο και η Ολλανδία είναι δύο χώρες που αποτελούν αδιαμφισβήτητα, βασική πτυχή της ευρωπαϊκής οικονομίας και για αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας στόχευσης στην Enterprise Greece για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών. Ευελπιστώ ότι η εκδήλωση έδωσε  σημαντικά και απαραίτητα εφόδια στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να προσεγγίσουν αυτές τις αγορές πιο στοχευμένα και να αναπτύξουν περαιτέρω τις πωλήσεις τους».

Το εξαιρετικά ενθαρρυντικό είναι πως οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη λειτουργία μιας μεγάλης και ιδιαίτερα οργανωμένης αγοράς, όπως είναι η ολλανδική. Επιπρόσθετα η αύξηση των εξαγωγών είναι αποτέλεσμα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, αλλά και της αξιόλογης και συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλουν οι Έλληνες εξαγωγείς.

One thought on “Αγαπημένα των Βέλγων και των Ολλανδών τα ελληνικά προϊόντα!

  1. Ο/Η Σταυροπουλος βαγγελης λέει:

    Ποιότητα και σωστό σέρβις θα μας οδηγήσουν ακόμα ποιο ψηλά !!!

Αφήστε μια απάντηση