Επικαιρότητα

Μεγάλη συμφωνία για 200.000 επιβάτες κρουαζιέρας το 2022

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, επήλθε η συμφωνία με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Norwegian Cruise, Line Harry Sommer και τον Αντιπρόεδρο Steve Moeller, ώστε η Norwegian Cruise Line να φέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες στην Ελλάδα από τις 2 Μαρτίου 2022 έως τις 22 Νοεμβρίου 2022.

Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη στρατηγική του υπουργού Τουρισμού που επιθυμεί την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο μέχρι τώρα προγραμματισμός αναφέρει πως περισσότεροι από 200.000 επιβάτες κρουαζιέρας αναμένονται το 2022 στα ελληνικά λιμάνια, με τον Πειραιά για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια να αποτελεί το κύριο λιμάνι για 50 δρομολόγια. Η ικανοποίηση του υπουργείου είναι έκδηλη με τον Υπουργό να κάνει λόγω πως η συμβατότητα των πλάνων της εταιρείας, με το στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με δεδομένο ότι το πρώτο δρομολόγιο της εταιρείας προγραμματίζεται για τις 2 Μαρτίου και το τελευταίο για τις 22 Νοεμβρίου.

Το υπουργείο Τουρισμού παρουσίασε επίσης τη μελέτη που ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, η οποία περιέχει μεταξύ άλλων και ένα πλέγμα ενεργειών για την χρηστή διαχείριση της κρουαζιέρας, τόσο στους συγκεκριμένους προορισμούς όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση