Επικαιρότητα

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από tour operators

tui-greece

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως η φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα κλείσει περίπου στα προ κρίσης επίπεδα, με τους ελληνικούς προορισμούς να έχουν την τιμητική τους και να συγκαταλέγονται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

H χώρα μας είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ελβετία, με αυξημένη ζήτηση να εμφανίζουν η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως. Το ευχάριστο είναι πως η αύξηση του κόστους μεταφοράς δεν έχει επηρεάσει τη ζήτηση για τα ταξιδιωτικά πακέτα της TUI, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της. Η όρεξη για διακοπές έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας φαίνεται πως υπερκερά − προς το παρόν τουλάχιστον− την αύξηση του πληθωρισμού και την ανασφάλεια του ρωσοουκρανικού πολέμου, με την Ελλάδα να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στις ταξιδιωτικές επιλογές που προσφέρουν οι μεγάλοι tour operators της Ευρώπης.

Η TUI έχει βάλει ως στόχο να διακινήσει φέτος προς τους ελληνικούς προορισμούς 3 εκατομμύρια τουρίστες από όλες τις ευρωπαϊκές αγορές προέλευσης. Ήδη από αυτόν τον μήνα η TUI βάζει 62 πρόσθετες προγραμματισμένες πτήσεις από τη Γερμανία προς την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κω και την Πελοπόννησο. Άλλα αεροδρόμια είναι η Σάμος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος. Σύμφωνα με την TUI στην Ελλάδα προσφέρεται το μεγαλύτερο σε όγκο πρόγραμμα όλων των εποχών, με 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Σημειώνεται πως ο όμιλος κατέχει περίπου 40 ξενοδοχεία που λειτουργούν με τις επωνυμίες της TUI, όπως τα Robinson, TUI Magic Life, TUI Blue, TUI Suneo και TUI Kids Clubs. Μεγάλη είναι η παρουσία του ομίλου και στις ελληνικές θάλασσες, καθώς ξεκίνησε νωρίς και το πρόγραμμα κρουαζιέρας της TUI Cruises, με επτά πλοία του στόλου Mein Schiff και πέντε πλοία της Hapag-Lloyd Cruises. Στις 3 Απριλίου το “Mein Schiff 5” αναχώρησε από το Ηράκλειο με περίπου 1.650 επιβάτες για την πρώτη φετινή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Αφήστε μια απάντηση